Saltenhygge logo

Meny

Halsgården
Fotograf: Karoline O. A. Pettersen

Halsgården

Halsgården ligger vakkert og skjermet til i Saltdalsfjorden, omtrent 2 km fra Rognan sentrum. Huset har 16 sengeplasser, 2 bad og 2 kjøkken.

Overnatting

Har du lyst til å oppleve et ekte nordlandshus med sjel? Innerst i Saltdalsfjorden med Saltstraumens tidevann i bølgene ligger Halsgården tilbaketrukket i nydelige omgivelser med fantastisk utsikt over fjorden.

Det gamle nordlandshuset ble bygd i 1849 og er hensynsfullt renovert og modernisert. Resultatet er et sjarmerende gjestehus der mange av de originale detaljene er bevart og du som gjest får en god natt søvn i et autentisk nordlandshus. Vertskapet er kunnskapsrike forteller gjerne om stedets historie for deg som ønsker å vite mer.

 

Halsgaarden interior 2 Halsgaarden interior 3 Halsgaarden interior

Historien

Halsgården ble oppført i 1849 av lensmann og handelsmann Andreas Kildahl Nilsen, som senere solgte gården og flyttet til Bodø, der han grunnla Grand hotell. Gården hadde opprinnelig bakeri og fengsel i kjelleren, storbåtnaust og tilhørende områder, der fisk ble tørket.

Oldefar til dagens eier tok over gården i 1873 og den ble delt i 1908. Det finnes mye historie om gården og dens beboere i boka Saltdal gård og slekt, bind 1.

Selve bygget er nå heleid av Tove og Per Gunnar, som over flere år har lagt mye arbeid i å renovere og modernisere, men samtidig bevare mange av de gamle detaljene. Resultatet er et sjarmerende gjestehus med god kapasitet, tilbaketrukken beliggenhet og fantastiske omgivelser.

Ting å gjøre

Hos Halsgården kan du prøve fiskelykken. Her leier de ut robåt med redningsvester og fiskestenger. 100 åretak fra sjøkanten kan du få både torsk og sei på kroken.

Fiske Halsgaarden eksterior

Informasjon

Pris: 2000 kroner per døgn for seks senger.
Mulig å sette inn inntil tre til

Halsgården
8250 Rognan

Telefon og bestilling: (+47) 480 07 687

Åpningstider:
Sommersesongen.

Ting å gjøre

Andre overnattinger

Graddis Fjellstue

I mer enn 150 år har Graddis fjellstue huset gjester i mektig fjellnatur. Her våkner dere til frisk fjelluft og en verden i litt roligere tempo.

Overnatting_nordnes

Nordnes Kro og Camping

Grønt og frodig ved elvebredden ligger Nordnes Kro og Camping midt i Saltdalsbygda. Her er får du ekte saltenkost og flere ulike overnattingsmuligheter.