Saltenhygge logo

Meny

Overnatting_nordnes

Nordnes Kro og Camping

Grønt og frodig ved elvebredden ligger Nordnes Kro og Camping midt i Saltdal.

Overnatting

Nordnes Kro og Camping ligger frodig midt i Saltdal, på elvebredden til Dronninga i nord, Saltdalselva. Her finner du oppstillingsplasser for campingvogner og bobiler, hytter for utleie, teltplasser, veikro og et nyoppusset servicehus. I tillegg til dette kan dere leie «Gammelhuset» fra 1920-tallet, bygd på «amerikapenger» og som er barndomshjemmet til dagens driver Tommy. Det er også mulig å leie kårstua fra slutten av 1800-tallet. Her er det mye historie i veggene, som gjenfortelles i matserveringen på Nordneskroa.

Teltplassene er på gress, og på enkelte plasser er det også tilgang til strøm. Oppstillingsplasser for bobil er både på asfalt og gress. Her er også mulighet for manuell tømming av toalett. Sykkelutleie med et rikt utvalg av turer, der også nistepakker kan bestilles.

Nordnes interiør 2 Nordnes Lisa Nordnes produkter

Mat og drikke

God norsk tradisjonsmat med lokale kortreiste råvarer er spesialiteten på Nordnes Kro og Camping. Møsbrømlefse er den mest populære retten.

Tradisjonsmat handler like mye om historier om folk, levesett og verdiene som maten er tuftet på. Det favner lokale retter som er overbrakt fra generasjon til generasjon, samt hvordan råvarene ble utnyttet,og måten landbruket og jorda ble forvaltet på en fornuftig måte. Derfor er tradisjonsmat bærekraft i praksis.

Møsbrømlefsa  er «ekte Sailtenkost» og har blitt signaturretten fremfor noen. Stadig nye generasjoner får sansen for den tradisjonsrike varme og søte lefsa med møsbrøm, som er en søt brunostbasert fyll, gjerne med rømme og litt smeltet smør.

I gjennom året har Nordnes Kro og Camping ulike arrangement hvor formidling er helt sentralt. Og hvert år i september under Kulturminnedagene arrangeres Tradisjonsmatdagan der fokus settes på matretter og mattradisjoner som er i ferd med å bli glemt.

Informasjon

Nordnes Kro og Camping AS
Saltfjellveien 2201
8255 Røkland

Telefon: (+47) 756 93 855
E-post: post@nordnescamp.no

Åpningstider:
Fra 18. juni 2021: Sommeråpent alle dager kl. 09:00 – 22:00

Innsjekking på campingplassen er mulig fram til kl. 23:00 alle dager.
Ring 950 69 426 for nærmere avtale dersom du kommer etter stengetid.

Andre overnattinger

Graddis Fjellstue

I mer enn 150 år har Graddis fjellstue huset gjester i mektig fjellnatur. Her våkner dere til frisk fjelluft og en verden i litt roligere tempo.

Han Sylte Heimen

Midt i Salten, i hjertet av Valnesfjord finner dere Han Sylte Heimen. Et spesielt overnattingssted inspirert av nordnorsk natur og nordlandsbunaden.