Saltenhygge logo

Meny

Kart om oss

Om oss

Saltenhygge er et felleskap med bedrifter plassert i indre Salten. Vi tror på at vi sammen får til mer enn hver enkelt bedrift alene. Saltenhygge har et mål om å gjøre områdets kvaliteter og muligheter kjent og tilgjengelig.

Salten

Salten er nasjonalparkenes rike, med stolte lokalmattradisjoner, fosser, sykkelstier og Nordlandsk gjestfrihet i det frodige arktis. Mellom havbris og høye fjelltopper inviterer Saltenhygge deg inn i varmen for opplevelser med lokale smaker i et rikt og særpreget natur- og kulturlandskap.  
Hos oss får du vertskapet, omgivelsene og maten som fremmer den gode stemningen i godt selskap. Vi legger vår flid og stolthet i å skape hygge for våre gjester.  
 
Oppdag Salten. Opplev hygge.  

Graddis fjellstue

Helt siden starten i 1867 har Graddis fjellstue gitt husly, varme og god mat til reisende over fjellet mellom Norge og Sverige. Fjellstua har vært drevet av samme familie siden starten og drives i dag av Kjell Sture og Berit Myrvang som femte generasjon. For fjellvandrere langs Nordlandsruta er dette et godt sted å hvile slitne ben og fylle på energi med god tradisjonsmat.  

Halsgården

Opprinnelig oppført som lensmannsgård i 1849 ligger Halsgården tilbaketrukket med havet som nærmeste nabo. Halsgården ble bygget av lensmann og handelsmann Andreas Kildahl Nilsen som senere solgte gården og flyttet til Bodø der han grunnlag Grand hotell.  Gården hadde opprinnelig bakeri og fengsel i kjelleren, storbåtnaust og tilhørende områder, der fisk ble tørket. Oldefar til dagens eier tok over gården i 1873 og den har siden vært i samme familie.  
 
I dag er det Tove og Per Gunnar som eier og driver Halsgården. De har lagt ned mye arbeid i renovering og modernisering av gården, uten å miste hverken originale detaljer eller autensitet. Like ved Halsgården driver Tove Rognan brukt og antikt, en liten gjenbruksbutikk åpen på forespørsel. Per Gunnar er pensjonert veterinær som mer enn gjerne forteller historier fra bygdas lange båtbyggerhistorie eller viser hvordan du lurer fisken på kroken.  

Nordland nasjonalparksenter

Opplev kunst- og naturutstillinger i vakker arkitektur og naturskjønne omgivelser. Hos oss kan Besøkssenter nasjonalpark Nordland gi deg de beste tipsene om skjulte og kjente perler i Saltens fem nasjonalparker: Saltfjellet- Svartisen, Junkerdal, Rago, Sjunkhatten og Láhko. De tilbyr også lærerrike omvisninger i naturutstillingen eller i nærområdet.
Adde Zetterquist kunstgalleri innvier deg Per Adde og Kajsa Zetterquist sitt liv og virke med faste utstillinger og skiftende gjesteutstillinger.

Nordnes Kro og Camping

Midt i Saltdalsbygda ønsker Tommy og Lisa deg velkommen til å bli kjent med Saltens mattradisjoner. De leter frem og tar vare på nesten glemte oppskrifter fra hele regionen, men tilbyr også nye smakskombinasjoner av lokale og ureiste råvarer. Her er det mulig å leie seg feriehus eller prøve seg på campinglivet. Ønsker du å prøve fisket i den berømte Saltdalselva er dette plassen å kjøpe seg fiskekort. 

Han Sylte

Han Sylte i Valnesfjord er en familiebedrift som drives av ekteparet Mathilde og Håvard Winther. Vi startet produksjon av gulrotmarmelade ved kjøkkenbenken i 2013, og har siden den gang etablert egne produksjonslokaler, utsalget Kolonialen og Han Sylte Nanobryggeri. I 2020 åpnet dørene til Han Sylte Heimen med overnatting, selskapslokaler og møtefasiliteter. 
 
Han Sylte Heimen er opprinnelig bygget på 1950-tallet og har gjennom flere tiår huset bygdas samvirkelag. Lokalene ble totalrenovert til tipp topp standard i 2020. Fargepaletten er inspirert av den flotte nordlandsbunaden, og alle sovelugarene har loftsvinduer som gjør at du kan sovne til synet av den vakre nordlandske nattehimmelen. Nærområdene er et eldorado for de turglade, både sommer og vinter. Det er også tilgjengelig treningssenter i første etasje. 

Saltdal turistsenter

Saltdal Turistsenter åpnet den 9. mars 1990 på Storjord øverst i Saltdalen. Dette er et naturlig stoppested for vegfarende, turister og gjester fra regionen. Her finnes får du både mat, drikke og overnatting for enhver smak.

Kontakt