Solvågtind

Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Nord- Norge

Ønsker du å se Salten fra lufta, men mangler vinger? Da er toppen av Solvåtind turen for deg.

Med 1400 høydemeter på vel 10 km er dette en fysisk krevende tur, men terrenget er lettgått og utsikten fra toppen en sommerdag er vel verdt strevet. På godværsdager er det utsikt til både Sverige og Lofoten fra den 1559m høye toppen.

Solvågtind er en av de mest særegne fjelltoppene i Nord- Norge. Den endrer utseende og karakter etter både værforhold og hvilken himmelretning du ser den fra.

Turen startes best fra parkeringsplassen på nordsiden av Junkerdalselva, en kort sving av E6. Fra parkeringsplassen følges merking opp gjennom furu- og bjørkeskogen i Junkerdalsura naturreservat. Blir det behov for pustepauser underveis kan det være lurt å ha med en flora i sekken, for her finnes mange spesielle og sjeldne planter. Turen starter på gammel skogsvei før den ved Storjordfjellkoia gradvis går over i tydelig sti gjennom skogen. Like etter koia kommer en bekk ned, her anbefales det å fylle vannflaskene før videre tur mot toppen.

Over bjørkeskogen er det slutt på merkingen, men et tydelig tråkk kan følges opp til Trektvatnet. Ta gjerne lunsjpausen her før dere fortsetter turen oppover i nordøstlig retning og vannene på vestsiden av tinden. Videre opp mot toppen er det best å holde kursen nord for Øvre Trektvatnet og gå rundt på østsiden av vannet. Ryggen følges videre opp mot varden på toppen.

På tur ned er det best å holde seg til samme rute man gikk opp for å unngå vanskelig terreng. Før du går i vei anbefaler vi å sjekke værmeldingen da toppen kan være omgitt av tåke og dårlig sikt.

Husk å ta med deg kart og kompass, varme klær og godt med mat og drikke på turen. God vandring!

Solvågtind - turer
Foto: Kjell G. Skodvin

 

 

 

Mer å gjøre

 • Alle
 • Attraksjoner
 • Book opplevelser
 • Hva skjer?
 • Kultur og historie
 • Nordland nasjonalparksenter
 • Tur og aktiviteter
Alle
 • Alle
 • Attraksjoner
 • Book opplevelser
 • Hva skjer?
 • Kultur og historie
 • Nordland nasjonalparksenter
 • Tur og aktiviteter
Hva skjer?

Utstilling Inger Anne Nyaas

5.september åpnet Plantae med Inger Anne Nyaas på Adde Zetterquist kunstgalleri. Utstillingen blir stående til 21.november.

Sjunkhatten båt_attraksjoner Attraksjoner

Sjunkhatten nasjonalpark

Mellom storbyen Bodø, rolige Valnesfjord og havet mot nord har barna sin helt egne nasjonalpark: Sjunkhatten nasjonalpark

SaltfjelletSvartisentur Attraksjoner

Saltfjellet- Svartisen nasjonalpark

Norges nest største nasjonalpark inviterer til ensom vandring i mektig natur langs historiske stier.

Book opplevelser

Opplev møsbrømlefsa

Nordnes Kro og Camping inviterer deg inn i sitt nye bakstehus for å oppleve Saltens mest populære lefse.

Langs Dronninga i Nord Tur og aktiviteter

Langs Dronninga i Nord – Sykkelstien i Saltdal

Her kan du enten benytte på egen sykkel eller du kan leie en hos Nordnes Kro & Camping eller hos Saltdal Turistsenter. Fra 1. juli …

Junkerdal nasjonalpark Attraksjoner

Junkerdal nasjonalpark

Nasjonalparken ble opprettet i 2004 og er 682 km2. Området har en rik fjellflora og spennende kulturhistorie. Det er tamreindrift i hele nasjonalparken. Junkerdal nasjonalpark …

Geopoesi Book opplevelser

Bli med på geopoetisk rundtur

Få ett innblikk i Kjemåfossens natur -og historiske bakgrunn. En fortelling om natur, mennesker, krig, og samfunn.

Hovedbilde Adde Zetterquist Kultur og historie

Adde Zetterquist kunstgalleri

Adde Zetterquist kunstgalleri er samlokalisert med Besøkssenter nasjonalpark Nordland og ligger på Storjord i Saltdal, rett nord for Saltfjellet. Galleriet har et rom viet Per …