Sykkelutleie forside

Sykkelutleie

Lei sykkel hos Nordnes Kro og Camping eller Nordland Nasjonalparksenter og dra på din egen oppdagelsesreise. Oppover bygda kan du sykle på skogsvei langs Saltdalselva. La deg forføre av vakker natur og furuskog helt opp til Storjord om du vil. Velger du å sykle nedover, vil bygdeveien føre deg gjennom kulturlandskap via Røkland og hele veien til fjorden på Rognan. Flere steder er det tilrettelagt med bålplasser og gapahuker. Kanskje finner du den perfekte badekulpen?

Sykkelutleie (1.juni - 1.oktober)

Turforslag

Nordnes – Rognan:

Når du reserverer sykkel er det også mulig å bestille gode tradisjonelle nistepakker hos Lisa og Tommy på Nordnes Kro og Camping. (Må bestilles dagen før henting) 

Når sykkelen er hentet og maten er pakket i ryggsekken, er det bare å hive seg på sykkelen og tråkke nordover mot Rognan. 

Underveis følger sykkelstien stort sett Saltdalselva. På et par steder får du til og med oppleve å krysse over elva på hengebroer bygget i tre. Det gir et litt ekstra sug i magen å sykle over broene mens vannmassene bruser under. 

På turen er det flere naturlige stoppesteder med gapahuker og benker, hvor det er mulig å nyte den medbrakte maten. 

Når dere er kommet til Rognan, foreslår vi å sykle til de velkjente bryggene og lære litt mer om Saltdals båtbyggerhistorie. Rognan sentrum har også et godt utvalg av butikker, kafeer og restauranter. For de historieinteresserte, anbefaler vi å sykle litt videre ut av sentrum og besøke Saltdal Bygdetun og Blodveismuseet. 

Flere forslag til turer finner du her!

SaltdalUtvikling_FotografKarolineOAPettersen (78)-2

Nordnes – Storjord:

Fra utleiepunktet hos Lisa og Tommy på Nordnes Kro og Camping, er det et sikkert tips å sykle sørover mot Storjord. 

På Storjord finnes det en rekke spennende tilbud og aktiviteter for hele familien. Området rundt Nordland Nasjonalparksenter er et eldorado for barnefamilier. De minste kan for eksempel boltre seg i klatrejungelen, mens tenåringen spiller frisbeegolf. Området huser i tillegg et arbor med spennende trær fra ulike deler av verden. Her er det lagt til rette for en liten rundtur, hvor både små og store kan lære mer om ulike tresorter. 

Storjord huser også Storjordstua, en spennende gammer, bortgjemte jettegryter, magiske Kjemåfossen og mye annet! 

Skulle det mot formodning regne (Storjord er Norges tørreste sted!), har Nasjonalparksenteret også spennende utstillinger, en fristende museumsbutikk og kunstgalleri innendørs!

Når sulten melder seg, har Saltdal Turistsenter (lokalisert rett ved siden av Nasjonalparksenteret) servering av ulike grillretter, middagsbuffet, lunsj, kaker og kaffe! Det er med andre ord ingen grunn til å dra hjem riktig enda! 

Visit Saltdal

Har du testet vårt digitale kart «Visit Saltdal» 

Saltenhyggenettverket etablerte i 2021 et digitalt kart knyttet til sykkelstien i Saltdal. Kartet er nå utvidet til å gi informasjon om severdigheter, spisesteder, overnatting, sykkelutleie, turstier, lokalhistorie mm. 

Kartet er gratis tilgjengelig og du finner det her.