Nordland nasjonalparksenter

Her kan du oppleve kunst- og naturutstillinger i vakker arkitektur og naturskjønne omgivelser. Fri entre, og aktiviteter for både store og små

Storjordområdet er et populært utfartsområde for både innbyggere i Saltdal og våre tilreisende gjester. Midt i smørøyet finner du Adde Zetterquist kunstgalleri og Besøkssenter nasjonalpark Nordland som tilsammen utgjør Nordland nasjonalparksenter.

Adde Zetterquist kunstgalleri

Adde Zetterquist kunstgalleri åpnet den 19. juni 2013, og er et visningssted for billedkunsten til Per Adde (f.1926) og Kajsa Zetterquist (f.1936). Galleriet  formidler også kunnskap om deres liv og kunstnerskap, samt sterke engasjement for naturvern, kunstpolitikk og samiske rettigheter. Bygningens spesielle form er inspirert av Pers kano, som han reise nordover med i sin ungdom.

Gjestegalleriet på Adde Zetterquist kunstgalleri har mellom 4–6 utstillinger i året. Både vandreutstillinger, separatutstillinger og salgsutstillinger med ulike kunstnere, teknikker og tema. I tillegg arrangeres det aktiviteter som konserter, bokbad og kunstverksted med jevne mellomrom.

Besøkssenter nasjonalpark Nordland

Besøkssenter nasjonalpark Nordland er kjent for sin lekne og lærerrike naturutstilling og sitt store aktivitetstun. Naturutstillingen tar deg med inn i den nordlandske naturens geologi, fauna, dyreliv og historie. Hos oss kan du se på, røre, høre, trykke på og føle. Tør du å krype gjennom revehulen eller gi bjørnen vår en klem? Besøkssenter nasjonalpark Nordland har også varierende temautstillinger, fagkvelder og arrangementer som for eksempel flaggermussafari!

Dronebilde Nordland nasjonalparksenter Hovedbilde Adde Zetterquist

Tunet

Midt inne på Nordland nasjonalparksenter ligger det populære tunet. Her kan man sette seg ned og studere det 85 meter lange 360° panoramabildet over Saltdal tatt fra sørtoppen av Ørfjellet (lokalt kalt «Ølfjellet» pga. skyene som ofte omkranser toppen). De minste vil finne flere aktiviteter her. Lær om fuglene som hekker i Junkerdal nasjonalpark, lek geolog eller klatre i klatreveggen. Gjestene kan gjerne fyre på bålet og grille medbrakt mat.

Roparneset

På Roparneset, som ligger bak Nordland nasjonalparksenter, møtes norsk og samisk kulturhistorie.

Lengst mot nord ligger høyløa midt i blomsterenga. Sammen med turisthytta Storjordstua og sjeltersjåen, et klassisk landbruksbygg fra Salten, forteller disse oss litt om boforholdene for bofaste i tidligere tider. Blomsterenga har vært og er en slåttemark som i dag skjøttes av senteret som en del av formidlingen om sammenhenger mellom kulturhistorisk bruk, plante- og insektsliv. Årlig arrangeres det åpen slåttedag der alle kan bli bedre kjent med tradisjonen.

Lengst mot sør har vi fått rekonstruert fire samiske byggverk basert på autentisk nordsamisk og pitesamisk byggeskikk. Disse er er ett av tilsammen 6 drive-in-kulturminner som du kan besøke her i Saltdal. Les mer om de i brosjyren Kulturminner på Saltfjellet. Det er mulig å gå inn i gammene og kjenne på følelsen det gir.

Butikken

Senterets butikk har et bredt utvalg av kunst- og naturfaglige bøker, gaveartikler, duoddji, husflid, lokale matvarer og designprodukter. Vi fokuserer på god kvalitet, lokale leverandører og naturprodukter.

 

NNPS Butikk

Informasjon:

Åpningstider og kontakt:

Åpningstider:
12.00- 17.00

Nordland nasjonalparksenter
Saltfjellveien 2035
8255 Røkland

Telefon: (+47) 400 67 251
Epost: post@nordlandsnaturen.no

Mer å gjøre

 • Alle
 • Attraksjoner
 • Book opplevelser
 • Hva skjer?
 • Kultur og historie
 • Nordland nasjonalparksenter
 • Tur og aktiviteter
Alle
 • Alle
 • Attraksjoner
 • Book opplevelser
 • Hva skjer?
 • Kultur og historie
 • Nordland nasjonalparksenter
 • Tur og aktiviteter
Hva skjer?

Utstilling Inger Anne Nyaas

5.september åpnet Plantae med Inger Anne Nyaas på Adde Zetterquist kunstgalleri. Utstillingen blir stående til 21.november.

Turer Solvågtind Tur og aktiviteter

Solvågtind

Ønsker du å se Salten fra lufta, men mangler vinger? Da er toppen av Solvåtind turen for deg. Med 1400 høydemeter på vel 10 km …

Sjunkhatten båt_attraksjoner Attraksjoner

Sjunkhatten nasjonalpark

Mellom storbyen Bodø, rolige Valnesfjord og havet mot nord har barna sin helt egne nasjonalpark: Sjunkhatten nasjonalpark

SaltfjelletSvartisentur Attraksjoner

Saltfjellet- Svartisen nasjonalpark

Norges nest største nasjonalpark inviterer til ensom vandring i mektig natur langs historiske stier.

Book opplevelser

Opplev møsbrømlefsa

Nordnes Kro og Camping inviterer deg inn i sitt nye bakstehus for å oppleve Saltens mest populære lefse.

Langs Dronninga i Nord Tur og aktiviteter

Langs Dronninga i Nord – Sykkelstien i Saltdal

Her kan du enten benytte på egen sykkel eller du kan leie en hos Nordnes Kro & Camping eller hos Saltdal Turistsenter. Fra 1. juli …

Junkerdal nasjonalpark Attraksjoner

Junkerdal nasjonalpark

Nasjonalparken ble opprettet i 2004 og er 682 km2. Området har en rik fjellflora og spennende kulturhistorie. Det er tamreindrift i hele nasjonalparken. Junkerdal nasjonalpark …

Geopoesi Book opplevelser

Bli med på geopoetisk rundtur

Få ett innblikk i Kjemåfossens natur -og historiske bakgrunn. En fortelling om natur, mennesker, krig, og samfunn.

Hovedbilde Adde Zetterquist Kultur og historie

Adde Zetterquist kunstgalleri

Adde Zetterquist kunstgalleri er samlokalisert med Besøkssenter nasjonalpark Nordland og ligger på Storjord i Saltdal, rett nord for Saltfjellet. Galleriet har et rom viet Per …