Ekte Saltenkost på kortreiste, lokale råvarer.
Nordnes Kro og Camping gir deg hver dag servert buffet med tradisjonsmat fra Salten. Basert på lokale, kortreiste råvarer og gjerne med gamle oppskrifter hentet frem fra skjulte kokebøker overalt i Salten.
Tradisjonsmat handler like mye om historier om folk, levesett og verdiene som maten er tuftet på. Det favner lokale retter som er overbrakt fra generasjon til generasjon, hvordan råvarene ble utnyttet og måten landbruket og jorda ble forvaltet på en fornuftig måte. Tradisjonsmat er bærekraft i praksis.
Møsbrømlefsa er «ekte Sailtenkost» og har blitt signaturretten til Nordnes Kro og Camping fremfor noen og vant pris under Møsbrømlefsefestivalen i 2020. Stadig nye generasjoner får sansen for den tradisjonsrike varme og søte lefsa med møsbrøm, som er en søt brunostbasert fyll, gjerne med rømme og litt smeltet smør. På Nordnes kan du prøve både den tradisjonelle utgaven eller våge deg ut på en variant med bacon eller gammelsalta sei.
I gjennom året har Nordnes Kro og Camping ulike arrangement hvor formidling er helt sentralt. Og september under Kulturminnedagene arrangeres Tradisjonsmatdagan der fokus settes på matretter og mattradisjoner som er i ferd med å bli glemt.
Nordnes Kro og Camping er også base for sykkelutleie. Bestilling kan du gjøre her